AcasăTerapiiPsihologieCe își doresc copiii din familii de migranți din punct de vedere...

Ce își doresc copiii din familii de migranți din punct de vedere profesional?

Ce își doresc copiii din familii de migranți din punct de vedere profesional?

România

Tinerii cu origini turco-germane în România îşi propun îndeosebi un nivel de învăţământ superior şi o carieră academică

Doamna Al-Dawaf, tinerii cu origini turco-germane din România îşi propun mai des obţinerea unor niveluri superioare de învăţământ şi o carieră academică în comparaţie cu tinerii de aceeaşi vârstă care nu au origini migratoare?

Da, conform studiului meu, adolescenţii cu origini migratoare şi-au exprimat mai frecvent dorinţa de a deveni avocaţi, medici sau ingineri, indiferent de tipul de şcoală pe care îl frecventează sau de performanţele şcolare personale. Îşi doresc să…

Oportunităţi egale în educaţie și aspiraţii ale tinerilor cu origine migratoare


Vrei să descarci întregul articol? Prin abonamentul PH+, ai acces nelimitat la peste 2000 de articole.

Cumpără acum


Statistici și studii de caz relevante

Conform unui studiu realizat recent de doamna Al-Dawaf, tinerii cu origini turco-germane din România manifestă des aspiraţii academice superioare în comparaţie cu ceilalţi tineri de aceeași vârstă care nu au origini migratoare. Aceștia afirmă, în mod constant, dorința de a profesa în domenii prestigioase precum avocatura, medicina sau ingineria.

Această tendință se regăsește în mod independent de tipul de școală pe care îl frecventează sau de performanțele școlare ale tinerilor. Indiferent de situația socio-economică sau de mediul în care trăiesc, aceștia se orientează către obținerea unor niveluri de învățământ superioare.

Studiul a analizat și alte aspecte relevante, în vederea înțelegerii mai profunde a acestui fenomen. De exemplu, s-a observat că tinerii cu origine migratoare acordă o importanță deosebită valorilor educaționale, fiind încurajați și susținuți de părinți și comunitatea din care fac parte.

Concluzii

Astfel, este necesar să se ofere tinerilor cu origini migratoare posibilitatea de a accede la un învățământ de calitate și de a-și urmări aspirațiile. Prin investiție în educație și prin sprijinirea acestor tineri, se poate crea un mediu propice pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

Este important să se ofere suport educațional și informațional acestor tineri, pentru a-i ajuta să-și construiască cariere de succes în domeniile pe care le doresc. Este esențial ca societatea să înțeleagă și să valorifice talentul și potențialul acestor tineri, contribuind astfel la dezvoltarea și progresul acesteia.

Prin identificarea și eliminarea obstacolelor în calea aspirațiilor tinerilor cu origini migratoare, putem construi o societate mai echitabilă și mai incluzivă, în care toți tinerii beneficiază de oportunități egale de dezvoltare.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite