sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Cluj NapocaDescoperă GRATIS dacă ești protejat HPV! Vino la Cluj pentru Babeş-Papanicolau! Cine-i...

Descoperă GRATIS dacă ești protejat HPV! Vino la Cluj pentru Babeş-Papanicolau! Cine-i în joc?

Descoperă GRATIS dacă ești protejat HPV! Vino la Cluj pentru Babeş-Papanicolau! Cine-i în joc?

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca oferă teste gratuite de depistare a cancerului de col uterin

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca a lansat o nouă serie de testări gratuite în cadrul campaniei de prevenire și depistare precoce a cancerului de col uterin. Scopul acestor testări este de a crește gradul de conștientizare și de a oferi femeilor șansa de a beneficia de servicii medicale gratuite pentru depistarea timpurie a acestei afecțiuni grave.

Ce presupun aceste testări gratuite

Testările gratuite sunt disponibile doamnelor cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani, domiciliate în județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare. Orice femeie, indiferent dacă este asigurată medical sau nu, poate beneficia de aceste servicii. Nu este necesară o trimitere de la medicul de familie, iar un act de identitate este suficient pentru a fi testată.

Testările se desfășoară în intervalul orar 15.00 – 20.00 și au loc în parcul Poligonului din Florești. Este important ca femeile interesate să se prezinte la aceste testări în perioada menționată, întrucât depistarea precoce a cancerului de col uterin poate crește șansele de succes în tratament și de vindecare completă.

Importanța testărilor gratuite

Cancerul de col uterin reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni maligne la femei. Cu toate acestea, prin intermediul testărilor regulate și a vaccinării împotriva virusului HPV, factorul principal de risc pentru dezvoltarea acestui tip de cancer, această boală poate fi prevenită sau depistată în stadii incipiente, când tratamentul are cele mai mari șanse de succes.

Prin participarea la aceste testări gratuite, femeile au ocazia de a verifica starea lor de sănătate și de a identifica eventualele modificări celulare sau prezența virusului HPV înainte ca acestea să devină cancerigene. Prin urmare, aceste testări reprezintă o oportunitate unică de prevenire și depistare timpurie a cancerului de col uterin, contribuind astfel la scăderea ratei mortalității prin această boală.

Cum se desfășoară testările

Testările gratuite constau în recoltarea de mostre cervicale, care sunt ulterior analizate în laborator pentru a identifica eventuale modificări celulare sau prezența virusului HPV. Procedura este rapidă, nedureroasă și foarte sigură.

Pentru a beneficia de acest serviciu gratuit, este necesar să vă prezentati în parcul Poligonului din Florești în intervalul orar menționat și să aveți asupra dumneavoastră actul de identitate. Echipa medicală vă va oferi toate informațiile necesare și vă va ghida pe parcursul întregii proceduri.

Concluzie

Testările gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin sunt o inițiativă importantă a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca pentru reducerea incidenței și mortalității prin această boală. Prin participarea la aceste testări, fiecare femeie are ocazia de a contribui la propria sănătate și la prevenirea acestei boli grave.

Este esențial să profităm de oportunitatea oferită de aceste testări gratuite și să ne asigurăm că suntem sănătoase. Prin depistarea timpurie a cancerului de col uterin, putem crește șansele de tratament și de vindecare completă. Nu ezitați să participați la aceste testări și să vă aduceți și prietenele și vecinele, pentru a spori gradul de conștientizare și a preveni astfel dezvoltarea acestei boli grave.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite