AcasăTerapiiPsihologieDiabet: ce medicament sa adaugam cand metformina nu este suficienta (Prescrire)

Diabet: ce medicament sa adaugam cand metformina nu este suficienta (Prescrire)

Diabet: ce medicament sa adaugam cand metformina nu este suficienta (Prescrire)

În articolul său din august 2023, revista „Prescrire” subliniază importanța adoptării unui stil de viață sănătos și a corectării factorilor de risc cardiovasculari pentru prevenirea și gestionarea diabetului de tip 2.

Potrivit revistei, planul de tratament inițial se bazează pe măsuri dietetice, activitate fizică și corecția altor factori de risc precum: excesul de greutate, fumatul, hipertensiunea arterială, hipercolesterolemia, etc. Cu toate acestea, în cazul în care metodele non-farmacologice nu sunt suficiente, metformina (Glucophage sau alte medicamente similare) este considerată medicamentul hipoglicemiant de primă alegere în 2023.

Revista menționează că metformina are unele limitări în evaluarea sa, dar rămâne cel mai eficient tratament disponibil pentru majoritatea pacienților diagnosticați cu diabet de tip 2.

Când metformina nu este suficientă, este necesară adăugarea unui alt medicament hipoglicemiant pentru a obține nivelul țintă al hemoglobinei glicozilate (HbA1c). Revista „Prescrire” a realizat o sinteză a opțiunilor disponibile și eficiente în acest caz.

Este important să menționăm că tratamentul diabetului de tip 2 trebuie personalizat pentru fiecare pacient și să fie sub îndrumarea și supravegherea unui medic specialist.

Articolul are scopul de a oferi informații valoroase și soluții practice pentru cititorii săi. Este esențial să adoptăm un stil de viață sănătos, să facem alegeri alimentare corecte și să ne implicăm în activitate fizică regulată pentru a preveni și controla diabetul de tip 2.

Este demn de remarcat faptul că diabetul de tip 2 este o boală cronică care necesită un management adecvat pe termen lung. Tratamentul nu se limitează la utilizarea medicamentelor, ci implică și modificări comportamentale durabile pentru a promova sănătatea și a preveni complicațiile asociate diabetului.

În concluzie, revista „Prescrire” subliniază faptul că metformina rămâne opțiunea de primă alegere pentru majoritatea pacienților cu diabet de tip 2. Cu toate acestea, în cazul în care metformina nu este suficientă pentru a controla nivelul de zahăr din sânge, adăugarea unui alt medicament hipoglicemiant poate fi necesară. Este important să urmăm îndrumările și sfaturile medicului nostru specialist în gestionarea diabetului de tip 2 și să adoptăm un stil de viață sănătos pentru a obține rezultate optime.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite