AcasăȘtiri generaleRescrierea titlului în limba română: Pregătirea rezidenților medicali va putea avea loc...

Rescrierea titlului în limba română: Pregătirea rezidenților medicali va putea avea loc și în cabinetele de medicină de familie

Rescrierea titlului în limba română: Pregătirea rezidenților medicali va putea avea loc și în cabinetele de medicină de familie

Titlu: Pregătirea medicilor rezidenţi se va realiza la nivel regional în centrele universitare

Articol:

Pregătirea medicilor rezidenţi se va defăşura în mod descentralizat, regional, la nivelul centrelor universitare cu facultăţi de medicină, medicină dentară şi farmacie acreditate. Această decizie a fost luată de către Guvern la solicitația Ministerului Sănătății, având în vedere necesitatea unei pregătiri efective și adecvate a rezidenților.

Concret, această modificare înseamnă că rezidenţii nu vor mai fi nevoiți să se pregătească exclusiv la spitalele care au medici-profesori la universităţile de Medicină, ci vor beneficia și de posibilitatea de a se pregăti în alte unități medicale.

Această inițiativă de a permite pregătirea rezidenților și în spitale care nu au medici-profesori la universitățile de Medicină este salutată de către studenți și medici, care consideră că este un pas important în diversificarea și dezvoltarea programelor de pregătire. Astfel, rezidenții vor putea beneficia de o experiență mai variată și vor avea oportunitatea de a învăța de la medici cu diferite specializări și experiențe.

Această schimbare vine la momentul potrivit, când presiunea asupra sistemului de sănătate este tot mai mare, iar necesitatea de a pregăti medici de calitate este crucială. Prin diversificarea locurilor de pregătire, se deschid noi oportunități pentru reducerea deficitului de medici din anumite zone, precum și pentru dezvoltarea și modernizarea serviciilor medicale.

Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern vine să modifice și să completeze Ordonanţa Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea Rezidenţiatului, aprobată prin Legea… Aceasta aduce și alte modificări și clarificări legate de finanțarea rezidențiatului și de organizarea examenelor de finalizare a programelor de pregătire.

În concluzie, modificarea adusă de către Guvern în organizarea pregătirii medicilor rezidenți reprezintă un pas înainte în asigurarea unei pregătiri adecvate și complete pentru tinerii medici. Această schimbare va contribui la dezvoltarea sistemului de sănătate și la formarea unor medici calificați, capabili să facă față provocărilor din domeniul medical. Este important ca aceste modificări să fie implementate într-un mod coerent și să beneficieze de resursele necesare pentru a se realiza în mod eficient și în interesul pacienților și al profesioniștilor din domeniul sănătății.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite