AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Târgu MureșImportanța cardului european de sănătate în călătoriile din UE

Importanța cardului european de sănătate în călătoriile din UE

Importanța cardului european de sănătate în călătoriile din UE

Cardul European de Sănătate: necesar pentru călătorii în Uniunea Europeană

Dacă aveți în plan să plecați în concediu într-o țară din Uniunea Europeană, este important să știți că ar trebui să dețineți cardul european de sănătate. Acesta este esențial în cazul în care aveți nevoie de servicii medicale în timpul șederii dumneavoastră temporare într-o țară membră a Uniunii Europene, precum și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

Diferența dintre cardul național de sănătate și cardul european de sănătate este crucială. Cardul național de sănătate vă oferă acces la serviciile medicale în țara dumneavoastră de origine, în timp ce cardul european vă asigură același acces la serviciile medicale în străinătate, precum și în țara în care vă aflați temporar.

Beneficiile cardului european de sănătate sunt esențiale pentru călătorii în Uniunea Europeană. Prin deținerea acestui card, puteți beneficia de serviciile acordate de unitățile medicale de stat în oricare dintre statele membre ale UE. Acest lucru include tratamentul medical și medicamentele prescrise, în aceleași condiții și la aceleași tarife ca și cetățenii asigurați ai țării respective.

Procesul de obținere a cardului european de sănătate este destul de simplu. În primul rând, trebuie să depuneți o cerere în format tipizat la Casa de Asigurări de Sănătate Teritorială. Această cerere poate fi solicitată în mod gratuit de la această instituție. Ulterior, după verificarea datelor și așteptarea unui anumit interval de timp, veți primi cardul european de sănătate acasă prin intermediul poștei.

Este important să menționăm că cardul european de sănătate este valabil pentru o perioadă de doi ani. După această perioadă, va trebui să solicitați înnoirea cardului prin aceeași procedură ca și la obținerea inițială.

Un alt aspect important de menționat este că acest card este valabil doar pentru serviciile medicale necesare și urgente. Nu acoperă tratamente estetice sau alte servicii medicale care nu sunt considerate de urgență.

În concluzie, dacă aveți în plan o călătorie într-o țară din Uniunea Europeană, nu uitați să solicitați cardul european de sănătate. Acesta vă va asigura accesul la serviciile medicale în caz de necesitate și vă va oferi liniștea necesară în timpul călătoriei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite