AcasăSănătateKetamina pentru migrenă: Călătoria unei persoane

Ketamina pentru migrenă: Călătoria unei persoane

Ketamina: o nouă speranță pentru pacienții cu migrenă cronică

Nicole Safran era furioasă. După mai mulți ani de tratamente diferite pentru migrenă, unul dintre medicii ei i-a sugerat că ar fi timpul să încerce un medicament numit ketamină. „Absolut nu,” i-a spus ea medicului ei. Știa despre trecutul dubios al medicamentului ca drog de petrecere cunoscut sub numele de „special K” și nu dorea să fie asociată cu el în niciun fel.

Dar Safran devenea disperată. Dezvoltase migrenă cronică după un accident cu trenul în 2016, când avea 25 de ani. Ani mai târziu, încă încerca să-și recâștige controlul asupra vieții ei.

Privind în retrospectivă, spune Safran, este probabil că a avut simptome nediagnosticate de migrenă din copilărie, cel mai evident fiind durerea abdominală și greața. Dar după accident, care i-a provocat o contuzie gravă, simptomele ei au crescut exponential.

Mai mulți oameni au trecut prin aceeași experiență ca Nicole Safran și au încercat ketamina ca ultimă soluție pentru tratarea migrenei cronice. Ketamina, un anestezic general utilizat de obicei în chirurgie veterinară, a fost redescoperită și utilizată în ultimii ani și în alte scopuri medicale, inclusiv în tratamentul depresiei și al durerii cronice.

Studiile inițiale arată că ketamina poate fi eficientă în reducerea frecvenței și intensității migrenelor. Mulți pacienți au relatat o ameliorare semnificativă după administrarea acestui medicament, iar unii chiar au reușit să-și reducă sau să-și elimine complet migrenele.

Cu toate acestea, ketamina nu este încă aprobata oficial ca tratament pentru migrenă. Medicii încă studiază impactul pe termen lung al acestei substanțe asupra pacienților și caută modalități de administrare mai sigure și eficiente.

Un alt obstacol în utilizarea ketaminei pentru migrenă este stigmatul aferent drogurilor de petrecere. Mulți pacienți, precum Nicole Safran, se tem să încerce ketamina din cauza istoriei sale și asocierii cu ilegalitatea. Cu toate acestea, este important să ne amintim că utilizarea ketaminei în scopuri medicale se realizează sub supravegherea unui medic și în doze strict controlate.

Pentru a combate acest stigmat și pentru a oferi mai multe informații despre utilizarea medicamentului, organizații și medici încearcă să educe publicul și să promoveze beneficiile potențiale ale ketaminei în tratarea migrenei cronice.

În concluzie, ketamina poate reprezenta o nouă speranță pentru pacienții cu migrenă cronică. Cu toate că există încă multe studii și cercetări de făcut, primele rezultate sunt promițătoare. Este esențial să se elimine stigma asociată cu ketamina și să se ofere pacienților informații corecte și sigure despre utilizarea sa. Doar astfel această substanță ar putea deveni un tratament eficient și larg răspândit pentru migrenele cronice.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite