AcasăTerapiiPsihologieDacă vrei să-ți pui diagnosticul, mergi unde-i adie vântul.+

Dacă vrei să-ți pui diagnosticul, mergi unde-i adie vântul.+

Dacă vrei să-ți pui diagnosticul, mergi unde-i adie vântul.+

Este mai ușor să primești un diagnostic privat în cazul unui autism spectru tulburare (AST), deoarece îl dorești și plătești pentru a fi investigat? Las întrebarea să rămână deschisă, scrie Gustav Koi.

Imaginea: Există locuri în care spitalele nu au medici specialiști și, prin urmare, pacienții nu pot fi direcționați către aceștia, afirmă Koi. Foto ilustrație: Freepik.

Actualizat ultima dată: 23.07.15 | Publicat: 15.07.23

Aceasta este o opinie. Aceasta exprimă punctul de vedere al autorului.

Cine este cel mai competent în a investiga și a diagnostica tulburările din spectrul autist (AST) la adulții în vârstă și unde pot fi luați în serios și investigați în mod corespunzător pentru AST?

Unele regiuni au medici specialiști contractuali care lucrează pentru spitale. De obicei, pacienții pot fi trimiși la un medic la alegerea lor. Dar în realitate lucrurile nu sunt atât de simple. Există foarte puțini medici specialiști disponibili în zonele rurale, în unele regiuni nu există deloc…

––––––––––––––––––––––––-

Articol de 3000 de caractere:

Când vine vorba de diagnosticarea tulburărilor din spectrul autist (AST) la adulții în vârstă, apar întrebări legate de competența și disponibilitatea medicilor specialiști. Mai mult decât atât, se pune întrebarea dacă este mai ușor să obții un diagnostic privat, în cazul în care plătești pentru a fi investigat și îl dorești în mod explicit.

E importante să se ofere acces la evaluări și diagnosticări corecte pentru toți cei care au nevoie, indiferent de mijloacele financiare sau de preferințele personale. Cu toate acestea, realitatea pare să fie una diferită în multe regiuni.

Un factor important este reprezentat de medicii specialiști contractuali care lucrează pentru spitale. Aceștia ar trebui să permită pacienților să fie direcționați către medicii aleși de aceștia, în funcție de nevoile și preferințele lor. Totuși, în practică, lucrurile nu sunt atât de simple.

Există puțini medici specialiști disponibili în zonele rurale, iar în unele regiuni nu există deloc. Aceasta poate duce la dificultăți în găsirea unui medic specializat în tulburările din spectrul autist și în realizarea unei evaluări adecvate.

Problema pare să fie mai acută în cazul femeilor adulte, care pot întâmpina dificultăți în a fi luate în serios și a li se acorda atenția necesară. Din păcate, în multe cazuri, femeile adulte cu suspiciuni de AST sunt ignorate, fiind considerate prea vechi pentru a primi un diagnostic sau fiind justificate ca având o „personalitate dificilă”.

Această lipsă de diagnosticare corespunzătoare poate avea consecințe semnificative asupra vieții acestor persoane. Fără un diagnostic și ajutorul de care au nevoie, acești adulți pot continua să se lupte cu dificultățile asociate tulburărilor din spectrul autist, fără să își poată îmbunătăți calitatea vieții.

Prin urmare, este important ca sistemul medical să adopte abordări mai eficiente și să ofere evaluări și diagnosticări adecvate pentru toți cei care au nevoie. Acest lucru ar trebui să includă crearea unui număr adecvat de medici specialiști în toate regiunile și asigurarea unei distribuții echitabile a resurselor medicale.

Pe lângă aceasta, este important să se conștientizeze faptul că femeile adulte pot fi la fel de afectate de astfel de tulburări precum bărbații și este esențial să li se acorde atenția și suportul necesar pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Diagnosticarea autismului la adulții în vârstă poate fi o provocare, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunțăm la a oferi această asistență crucială. Este nevoie de efort și de angajament din partea sistemului medical pentru a-și îmbunătăți abordarea și a asigura că toți aceia care au nevoie să primească un diagnostic și asistență adecvată o primesc, indiferent de circumstanțele lor financiare sau de alte preferințe personale. Este datoria noastră să asigurăm că toată lumea are acces la evaluări și tratamente adecvate, astfel încât să poată trăi o viață mai bună și mai împlinită.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite