AcasăȘtiri generaleMinisterul Sănătății a formulat o regulă cu scopul de a schimba Planul...

Ministerul Sănătății a formulat o regulă cu scopul de a schimba Planul Național de Combatere a Cancerului. Pacienții anunță planificarea unor proteste.

Ministerul Sănătății a formulat o regulă cu scopul de a schimba Planul Național de Combatere a Cancerului. Pacienții anunță planificarea unor proteste.

Ministerul Sănătății a pregătit o ordonanță pentru modificarea Planului Național de Combatere a Cancerului. Pacienții anunță proteste

Planul Național de Prevenire și Combatere a Cancerului a fost votat anul trecut în Parlament și promulgat de președinte în noiembrie 2022, intrând în vigoare de la 1 ianuarie 2023 prin lege. Cu toate acestea, ministrul Sănătății a anunțat “corectarea” Planului la doar 5 luni de la intrarea în vigoare. În primă fază, Ministerul Sănătății a pregătit un nou plan, cu numele „Planul Național de Prevenire și Combatere a Cancerului 2.0”, dar pacienții au transmis că nu sunt de acord cu modificările aduse și anunță proteste masive.

Potrivit noii ordonanțe, se propune reducerea fondurilor alocate pentru tratamente și medicamente pentru pacienții cu cancer. De asemenea, se propune și o serie de modificări în privința accesului la serviciile medicale, în special tratamentele de chimioterapie și radioterapie. Aceste modificări ar putea afecta în mod direct pacienții și familiile acestora, care deja se confruntă cu provocări mari în lupta împotriva cancerului.

Reprezentanții pacienților au transmis că aceste propuneri nu țin cont de nevoile reale ale pacienților și că reducerea fondurilor înseamnă o diminuare a șanselor de vindecare sau de supraviețuire pentru cei afectați de această boală gravă. Ei consideră că este esențial ca autoritățile să ofere un sprijin adecvat și să asigure accesul la tratamente moderne și eficiente pentru toți pacienții cu cancer.

Pacienții și organizațiile non-guvernamentale în domeniul sănătății au anunțat că vor organiza proteste masive în fața sediului Ministerului Sănătății și în alte orașe din țară, pentru a atrage atenția asupra situației și pentru a solicita retragerea noilor propuneri.

Această decizie a Ministerului Sănătății a stârnit și nemulțumire în rândul specialiștilor și medicilor, care consideră că reducerea fondurilor și a accesului la tratamente ar putea duce la o creștere a cazurilor de cancer și la o scădere a șanselor de supraviețuire pentru pacienți.

În ultimii ani, România se confruntă cu o incidență crescută a cazurilor de cancer și cu o rată a mortalității ridicate în rândul pacienților. Prin urmare, este esențial ca autoritățile să investească în prevenție, în diagnosticarea precoce și în tratamente eficiente pentru a reduce impactul acestei boli asupra populației.

Pacienții, medicii și reprezentanții societății civile solicită autorităților să reconsidere noile propuneri și să aibă în vedere nevoile reale ale pacienților cu cancer. Este important ca lupta împotriva acestei boli să fie tratată cu responsabilitate și să fie asigurat un sistem de sănătate care să ofere servicii de calitate și accesibile pentru toți pacienții.

În concluzie, decizia Ministerului Sănătății de a modifica Planul Național de Combatere a Cancerului a generat proteste și nemulțumiri în rândul pacienților și a specialiștilor. Reducerea fondurilor și a accesului la tratamente ar putea avea consecințe grave asupra pacienților cu cancer. Este necesar ca autoritățile să asculte vocile celor afectați și să ia decizii responsabile și în interesul pacienților. Lupta împotriva cancerului trebuie să fie prioritatea principală a autorităților și trebuie asigurate resursele necesare pentru prevenție, diagnosticare și tratament.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite