AcasăTerapiiPsihologieDepășirea teama de sfârșitul carierei

Depășirea teama de sfârșitul carierei

Depășirea teama de sfârșitul carierei

Să înveți să asculți propriul corp

Anna Gette povestește:

„În ziua care mi-a schimbat viața, eram pe tură ca backing vocalist alături de Ina Müller. Starea mea de spirit era în cădere, fără să știu de ce. Pe măsură ce autobuzul nostru se apropia de sala de concert, am început brusc să tremur, am început să hiperventilez ca urmare a unei frici de moarte. Un atac de panică, mi-a spus medicul de urgență și mi-a făcut o injecție de calmante.”

Ca adolescentă, mă simțeam foarte bine pe scenă. În schimb, în timpul aparițiilor cu Ina Müller, aveam mereu dureri de stomac. Dar cine vrea să renunțe doar din cauza unor mici neplăceri? Să pleci în turneu la vârsta de 21 de ani, să primești discuri de aur la televizor, să te cazezi în hoteluri de cinci stele – aceasta este succesul pe care și-l dorește oricine!

A îndrăzni să asculți propriul corp

După…

povestea Annei Gette

Anna Gette este o cântăreață de succes care a avut parte de o întâmplare neplăcută care i-a schimbat viața în timpul unei turnee pe care o susținea împreună cu Ina Müller. În timpul călătoriei către sala de concert, Anna a început să simtă o anxietate puternică, ajungându-se la un atac de panică. Aceasta a fost momentul în care Anna a realizat că trebuie să înceapă să asculte mai atent propriul corp.

Din adolescență, Anna s-a simțit confortabil pe scenă și a avut mult succes în industria muzicală. Cu toate acestea, pe măsură ce a crescut și a început să cânte alături de Ina Müller, Anna a început să experimenteze dureri de stomac și o stare generală de disconfort. Cu toate acestea, succesul pe care îl avea în industria muzicală a făcut-o să își ignore aceste semnale și să meargă mai departe.

Însă incidentul cu atacul de panică a fost un moment de trezire pentru Anna. Ea a realizat că trebuie să își asculte propriul corp și să se prioritizeze înainte de succesul profesional. A înțeles că oricât de mult succes ar putea avea în industrie, sănătatea ei mentală și emoțională era mult mai importantă.

Pentru mulți oameni, ascultarea propriului corp poate părea un lucru simplu și evident. Cu toate acestea, mulți oameni ignoră semnalele pe care corpul le transmite, preferând să ignore orice disconfort pentru a atinge sau menține succesul profesional.

Ana Gette reprezintă un exemplu pozitiv al modului în care ascultarea propriului corp poate aduce schimbări pozitive în viața unei persoane. Chiar și în industria muzicală, unde presiunea de a atinge succesul este mare, este esențial să acordăm atenție propriei sănătăți mintale și emoționale.

Cum să asculți propriul corp

Ascularea propriului corp poate părea un proces dificil la început, mai ales dacă suntem obișnuiți să trecem cu vederea semnalele sale. Cu toate acestea, acordând atenție câtorva aspecte cheie, putem învăța să înțelegem și să răspundem nevoilor noastre interne.

  • Conectează-te cu tine însuți: Fă-ți timp să te oprești și să te conectezi cu tine însuți. Închide ochii, respiră adânc și simte-ți corpul. Ascultă ce îți spune: te simți obosit, stresat sau neliniștit?
  • Recunoaște semnalele de disconfort: Învață să recunoști semnalele pe care corpul ți le trimite. Poate fi vorba de dureri de stomac, tensiune musculară, insomnie sau anxietate crescută. Nu ignora aceste semnale și ia măsuri pentru a depăși disconfortul.
  • Prioritizează-ți sănătatea: Înainte de a te angaja în activități care îți pot afecta starea de bine, ia în considerare nevoile tale. Acordă-ți timp pentru odihnă și relaxare și fii atent la limitele tale fizice și emoționale.
  • Caută ajutor profesionist: Dacă ai dificultăți în a asculta propriul corp sau în a face față disconfortului, nu ezita să cauți ajutor profesional. Un terapeut sau consilier te poate ajuta să înțelegi mai bine nevoile tale și să găsești soluții potrivite.

În concluzie, este important să ne ascultăm și să ne respectăm propriul corp. Ignorarea semnalelor pe care le transmite poate duce la probleme de sănătate fizică și mentală. Prin acordarea atenției necesare și responderea nevoilor noastre interne, putem să ne bucurăm de o viață mai echilibrată și sănătoasă.

Nu uitați să ascultați și să vă îngrijiți de voi înșivă!

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite