duminică, septembrie 24, 2023
AcasăȘtiri pe orașeȘtiri BucureștiProbabil că s-au văzut nevoiți să-și mănânce hainele din cauza foamei.

Probabil că s-au văzut nevoiți să-și mănânce hainele din cauza foamei.

Probabil că s-au văzut nevoiți să-și mănânce hainele din cauza foamei.

Situații șocante de înfometare și neglijență la azilele din Ilfov: Cadrele medicale de la spitalele de urgență dezvăluie realitatea

Spitalele de urgență Floreasca și Gerota din București s-au confruntat recent cu cazuri cutremurătoare de înfometare și neglijență la azilele din Ilfov. Potrivit cadrelor medicale intervievate de ziarul Libertatea, aceasta a fost pentru prima dată când s-au confruntat cu astfel de situații deplorabile.

Evaluări medicale la cele trei azile din Ilfov

În urma perchezițiilor desfășurate de către DIICOT pe data de 4 iunie la două azile pentru vârstnici din Voluntari și unul din Afumați, au fost evaluate medical 100 de persoane vulnerabile. Dintre acestea, 42 au necesitat investigații medicale efectuate la cele trei spitale de urgență: Militar Central, Floreasca și Gerota. De asemenea, șase persoane au necesitat internare în urma evaluărilor.

Atitudine revoltătoare față de persoane vulnerabile

Cadrele medicale care au evaluat persoanele aduse de la azilele din Ilfov au fost șocate de starea în care se aflau acești oameni nevinovați. Unul dintre medicii intervievati de ziarul Libertatea a mărturisit că „niciodată nu am văzut persoane atât de slabe și de murdare ca cele aduse de la aceste azile. Iar noi ne confruntăm zilnic cu cazuri sociale, cu oameni ai străzii!”.

Cazuri de înfometare și neglijență în azilele din Ilfov

Situațiile șocante descrise de cadrele medicale au arătat că există un nivel extrem de ridicat de neglijență și abuz în azilele din Ilfov. Persoanele vulnerabile evaluate prezentau semne evidente de înfometare, slabiciune accentuată și lipsă de îngrijire adecvată. Aceste condiții inumane în care se aflau pacienții sunt inacceptabile și reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului.

Necesitatea unor măsuri urgente

Revelațiile făcute de cadrele medicale arată necesitatea intervenției rapide și urgente pentru îmbunătățirea condițiilor din azilele din Ilfov. Este imperativ ca autoritățile să întreprindă acțiuni imediate pentru a asigura bunăstarea și siguranța persoanelor vulnerabile.

Obligația statului de a proteja persoanele vulnerabile

Statul are datoria de a proteja persoanele vulnerabile, iar azilele pentru vârstnici trebuie să ofere un mediu sigur și adecvat pentru traiul acestora. Este esențial ca instituțiile responsabile să se asigure că aceste situații de neglijență și abuz nu se repetă și că persoanele vulnerabile primesc îngrijirea și sprijinul de care au nevoie.

Concluzie

Situțiile de înfometare și neglijență la azilele din Ilfov, descrise de cadrele medicale de la spitalele de urgență Floreasca și Gerota, sunt inacceptabile și necesită intervenție urgentă. Autoritățile trebuie să pună în aplicare măsuri eficiente pentru a proteja persoanele vulnerabile și pentru a asigura că astfel de cazuri inumane nu se mai întâmplă. Este responsabilitatea noastră, ca societate, să ne asigurăm că drepturile și demnitatea tuturor cetățenilor sunt respectate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite