AcasăSănătateCum să reduci inflamația în Spondilita Anchilozantă: 9 metode eficiente

Cum să reduci inflamația în Spondilita Anchilozantă: 9 metode eficiente

Cum să reduci inflamația în Spondilita Anchilozantă: 9 metode eficiente

Vestea bună este că există mai mulți pași pe care îi poți urma pentru a minimiza inflamația în organismul tău. Încearcă aceste sfaturi pentru a reduce inflamația și a îmbunătăți evoluția spondilitei anchilozante.

1. Ia medicamentele conform indicațiilor
Medicamentele folosite pentru tratarea spondilitei anchilozante – fie că sunt antiinflamatoare nesteroidiene (AINE) eliberate fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul sau naproxenul, fie terapii cu inhibitori ai factorului de necroză tumorală (TNF) eliberate cu prescripție medicală – au efectul de a reduce inflamația cronică din organism. Discută cu medicul tău înainte de a începe orice tratament în vederea reducerea inflamației. Persoanele cu spondilită anchilozantă ar trebui să considere că urmarea recomandărilor terapeutice ale medicilor și reumatologilor lor este un pas important în reducerea inflamației.

2. Dacă fumezi, renunță
Potrivit lui Deane, a nu fuma este probabil cel mai important pas pe care îl poți lua pentru a reduce inflamația legată de spondilita anchilozantă și pentru a îmbunătăți simptomele bolii. Fumatul este asociat cu inflamație și poate agrava simptomele spondilitei anchilozante. Renunțarea la fumat poate avea un impact semnificativ în reducerea inflamației și îmbunătățirea sănătății tale în general.

3. Adoptă o dietă antiinflamatorie
Anumite alimente au proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta la reducerea inflamației în corp. Include în dieta ta alimente bogate în acizi grași omega-3, cum ar fi peștele gras, alunele și semințele de in. De asemenea, consumă multe fructe și legume proaspete, care sunt bogate în antioxidanți și substanțe antiinflamatorii. Evită alimentele procesate și bogate în zahăr, deoarece acestea pot agrava inflamația.

4. Fă mișcare regulat
Exercițiile fizice regulate pot ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea simptomelor spondilitei anchilozante. Încearcă să faci cel puțin 30 de minute de activitate fizică moderată în fiecare zi, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau yoga. Consultă medicul sau un specialist în fizioterapie pentru a primi recomandări și exerciții adecvate pentru condiția ta.

5. Gestionează stresul
Stresul cronic poate agrava inflamația din corp. Încearcă diferite tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi meditația, respirația profundă sau yoga. Asigură-te că ai un echilibru între muncă și viața personală și că acorzi timp pentru relaxare și odihnă.

6. Asigură-te că ai un somn adecvat
Somnul de calitate este esențial pentru reducerea inflamației și agravarea simptomelor spondilitei anchilozante. Adoptă un program regulat de somn și asigură-te că dormi suficient ore pe noapte. Evită perturbările somnului, cum ar fi consumul excesiv de cofeină sau expunerea la dispozitive electronice înainte de culcare.

7. Consultă un terapeut fizic
Terapia fizică poate fi o modalitate eficientă de a reduce inflamația și de a îmbunătăți mobilitatea în cazul spondilitei anchilozante. Un terapeut fizic poate recomanda exerciții specifice, masaj terapeutic sau alte tehnici pentru a reduce inflamația și a ameliora simptomele. Discută cu medicul tău pentru a obține o recomandare și a găsi un terapeut fizic specializat în spondilita anchilozantă.

În concluzie, există mai mulți pași pe care îi poți urma pentru a reduce inflamația și a îmbunătăți evoluția spondilitei anchilozante. Așadar, asigură-te că iei medicamentele conform indicațiilor, renunță la fumat, adoptă o dietă antiinflamatorie, fă mișcare regulat, gestionează stresul, asigură-te că ai un somn adecvat și consultă un terapeut fizic. Aceste măsuri pot ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea simptomelor acestei boli cronice.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite