AcasăȘtiri generaleCentrul de permanență din comuna Bratovoești, Dolj, a fost inaugurat. Obiectivul acestuia...

Centrul de permanență din comuna Bratovoești, Dolj, a fost inaugurat. Obiectivul acestuia este să faciliteze munca serviciului 112 și a unităților de primiri urgențe. Serviciile medicale oferite în acest centru sunt gratuite și sunt disponibile pentru toți cetățenii, indiferent de statutul lor de asigurare.

Centrele de permanență – o soluție pentru asistența medicală primară în afara programului normal de lucru

Cu toții am trecut prin momente în care am avut nevoie de asistență medicală în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale. Fie că a fost un incident minor sau o urgență majoră, uneori contează să avem acces rapid la serviciile medicale de bază. De aceea, centrele de permanență reprezintă o soluție eficientă în asigurarea continuității asistenței medicale primare.

Un exemplu concret în acest sens este Centrul de permanență din comuna Bratovoești, care deserveste nu doar locuitorii comunei, ci și pe cei din localitățile Teasc și Rojiște. Acest centru reprezintă, într-adevăr, un pas important în asigurarea accesului rapid la asistența medicală pentru comunitate.

Primarul comunei, Ion Oancea, a declarat cu entuziasm: „De 3 ani încercăm să deschidem acest centru și după multe „lupte” în sfârșit am biruit. Acest centru nu este al primarului ci al comunității. Imaginați-vă că avem 5000 de locuitori în comună, plus încă 3000 în Teasc și Rojiște. Cetățenii cu urgențe se pot adresa Centrului fără a fi nevoiți să ajungă în UPU unde știți că se așteaptă cu orele, bineînțeles…”

Astfel, cetățenii din această zonă au acum posibilitatea de a se adresa centrului de permanență pentru diverse urgențe sau probleme medicale care nu necesită intervenții de specialitate. Acest lucru reduce presiunea asupra Unității de Primire a Urgențelor (UPU), unde de multe ori timpul de așteptare este unul îndelungat.

Centrele de permanență sunt în general deservite de medicii de familie, care reprezintă o legătură importantă între pacient și sistemul medical. Acești medici au înțelegerea și experiența necesară pentru a oferi asistență de calitate în cazurile non-urgente, dar care necesită evaluare și acțiune imediată.

De asemenea, centrele de permanență permit și pacienților să se adreseze medicului de familie fără a fi restricționați de programul de lucru obișnuit al acestora. Astfel, accesul la serviciile medicale devine mult mai ușor, mai ales pentru persoanele care nu pot ajunge la cabinetul medical în timpul programului de lucru.

Existența unui centru de permanență în comunitatea Bratovoești, Teasc și Rojiște este cu siguranță o veste bună pentru locuitori. Acest centru reprezintă un pas înainte în asigurarea unei asistențe medicale primare de calitate și accesibile pentru toți cei care o necesită.

În concluzie, centrele de permanență sunt o soluție viabilă în asigurarea asistenței medicale primare în afara programului de lucru obișnuit al cabinetelor medicale individuale. Acestea oferă pacienților acces rapid și facil la serviciile medicale, utilizând resursele și experiența medicilor de familie. Deschiderea Centrului de permanență din comuna Bratovoești este doar un exemplu în această direcție, punându-se accent pe nevoile și binele comunității.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite