duminică, septembrie 24, 2023
AcasăȘtiri generaleRinichi înghețați, utilizați și după 100 de zile: o premieră în transplantul...

Rinichi înghețați, utilizați și după 100 de zile: o premieră în transplantul de organe!

Rinichi înghețați, utilizați și după 100 de zile: o premieră în transplantul de organe!

Titlu: O echipă de cercetători din SUA descoperă o metodă inovatoare de înghețare și dezghețare a organelor

Echipa de oameni de știință, chirurgi și specialiști în criogenie de la Universitatea din Minnesota, SUA, a reușit să găsească o metodă prin care să înghețe și dezghețe organele șobolanilor într-un mod care să le păstreze viabilitatea. Această descoperire este un pas important în dezvoltarea transplantului de organe și ar putea reprezenta o soluție pentru problemele legate de lipsa de organe donate disponibile.

În cadrul studiului recent, oamenii de știință au reușit să depășească problemele anterioare legate de înghețarea și dezghețarea organelor, prin intermediul noii lor proceduri. Aceștia au reușit să obțină un nivel optim de înghețare și dezghețare a rinichilor de șobolan, evitând formarea de cristale care pot deteriora țesuturile.

Deși descoperirea este realizată pe organe de șobolan, acest lucru deschide noi perspective în domeniul transplantului de organe umane. Până în prezent, oamenii de știință au întâmpinat numeroase dificultăți în înghețarea și dezghețarea organelor umane, dar această nouă descoperire ar putea reprezenta o soluție viabilă pentru această problemă.

Înghețarea organelor ar putea extinde semnificativ fondul de organe donate disponibile, asigurând astfel o mai bună șansă de supraviețuire pentru pacienții aflați în așteptarea unui transplant.

Un factor crucial în succesul acestei noi proceduri constă în evitarea formării cristalelor în timpul înghețării. Cristalele pot avea efecte dăunătoare asupra țesuturilor și pot duce la pierderea viabilității organelor. Prin aplicarea procedurii dezvoltate de echipa de cercetători, s-a reușit să se evite formarea acestor cristale, asigurând astfel integritatea țesuturilor și funcționarea adecvată a organelor după dezghețare.

Pentru a testa eficiența noii proceduri, rinichii ce au fost înghețați și dezghețați cu succes au fost transplantati ulterior unor șoareci, unde au funcționat corespunzător. Aceasta este o dovadă a faptului că noile metode de înghețare și dezghețare pot fi aplicate și în cazul organelor umane.

Deși încă este necesară efectuarea unor studii suplimentare pentru a verifica aplicabilitatea acestor metode în cazul organelor umane, descoperirea reprezintă un avans semnificativ în domeniul transplantului de organe. În viitor, această nouă descoperire ar putea contribui la salvarea unor vieți și la îmbunătățirea calității vieții pacienților aflați în așteptarea unui transplant.

În concluzie, echipa de cercetători de la Universitatea din Minnesota, SUA, a reușit să găsească o metodă inovatoare de înghețare și dezghețare a organelor animale, cu efecte promițătoare pentru transplantul de organe umane. Această descoperire reprezintă un pas important în dezvoltarea medicinei și oferă speranțe pentru pacienții care așteaptă un transplant. Cu toate acestea, este necesară continuarea cercetărilor pentru a confirma aplicabilitatea metodei în cazul organelor umane și pentru a asigura o eficiență maximă în acest proces critic.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite