AcasăȘtiri generaleCât cântăriți? Care este greutatea ideală?

Cât cântăriți? Care este greutatea ideală?

Greutatea ideală – cum o calculăm?

Greutatea corporală este unul dintre subiectele cele mai discutate printre persoanele care își doresc să fie sănătoși, să arate bine sau să se simtă bine în propriul corp. Cu toate acestea, greutatea ideală nu este doar o problemă estetică, ci și o problemă medicală.

Deși specialiștii susțin că nu există o greutate ideală universală, se ține cont de indicele de masă corporală, care se conformează propriilor caracteristici, adică înălțime și sex. Acest indice se calculează astfel: masa corpului în kilograme împărțită la pătratul înălțimii în metri.

De exemplu, pentru o persoană cu înălțimea de 1,70 m și o greutate de 70 kg, indicele de masă corporală (IMC) este 24,2. Valoarea normală a IMC-ului este între 18,5 și 24,9 kg/m².

Trebuie menționat că greutatea ideală nu este un concept static. Ea se modifică odată cu vârsta, deoarece corpul uman se schimbă constant, în funcție de obiceiurile alimentare și de momente precum sarcina, în cazul femeilor.

O greutate sănătoasă este esențială pentru a evita diverse probleme medicale, cum ar fi: diabetul, tensiunea arterială crescută, probleme cu inima și colesterolul mare.

Deseori, femeile au tendința de a considera greutatea ideală la un nivel foarte mic, ceea ce poate duce la decizia de a urma diete inutile. În schimb, bărbații cred că greutatea ideală este mai mare decât cea recomandată.

Este important să înțelegem că greutatea ideală trebuie să fie sănătoasă, nu neapărat să arate bine estetic. În unele cazuri, persoanele care par supraponderale pot avea un IMC normal și, invers, persoanele subțiri pot avea un IMC ridicat.

În concluzie, calcularea greutății ideale poate fi ușor de realizat, ținând cont de înălțime și sex. Este esențial să avem în vedere și faptul că greutatea ideală este o problemă medicală, nu doar estetică. În cazul în care întâmpinăm probleme cu greutatea, este indicat să consultăm un specialist în domeniu pentru a primi cele mai bune sfaturi în ceea ce privește alimentația și activitatea fizică.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite