AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Cluj NapocaProfesorul clujean Ioan Coman, unul dintre cei mai renumiți chirurgi din lume,...

Profesorul clujean Ioan Coman, unul dintre cei mai renumiți chirurgi din lume, este omagiat pentru realizările sale! Posibil să intre în Cartea Recordurilor, cu mai mult de 50 de mii de intervenții chirurgicale.

Urologul Ioan Coman, Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie din Republica Moldova

Profesorul universitar Ioan Coman, catedratic la Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca, a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității de Medicină și Farmacie din Republica Moldova. Distincția a fost conferită în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată de profesorul Coman în domeniul urologiei.

Profesorul Coman este considerat o somitate în domeniu, având în activul său peste 50 de mii de intervenții chirurgicale urologice, echivalentul populației unui oraș întreg. Are o experiență vastă de patru decenii în domeniul urologiei și de zece ani operează cu ajutorul unui robot performant.

Într-un interviu acordat presei, profesorul Coman a povestit cum s-a decis să urmeze această cale:

”Îmi plăceau de mic să fac din, sau să facă părinții din plastilină și lut pacienți pe care să-i tratez în saloanele pe care eu mi le imaginăm, deci, cred că am știut din primele zile ale vieții mele că voi fi medic.”

Deși își dorește ca lumea să fie mai puțin bolnavă, profesorul Coman consideră că încă mai sunt multe de făcut în domeniul urologic și că este important să se continue cercetarea și îmbunătățirea tehnicilor chirurgicale.

”Aici mă refer în special la chirurgia minim invazivă și robocopică, care au avut un impact uriaș asupra urologiei, dar și la terapiile personalizate, care sunt foarte relevante în prezent”, a declarat profesorul Coman.

Activitatea sa în domeniul urologiei a fost recunoscută și de alte instituții academice din lume. Astfel, profesorul Coman a primit distincții și titluri universitare din partea unor instituții din Italia, Spania, Grecia sau Statele Unite ale Americii.

Cariera sa impresionantă a fost marcată de realizări importante, precum dezvoltarea și implementarea unor tehnici noi în urma intervențiilor chirurgicale, publicarea de lucrări științifice și colaborări cu alte instituții medicale de renume.

Profesorul Ioan Coman reprezintă un exemplu de urmat pentru tinerii studenți pasionați de medicină și cei care doresc să urmeze o carieră în domeniul urologiei. Distincția de Doctor Honoris Causa acordată de Universitatea de Medicină și Farmacie din Republica Moldova este o recunoaștere binemeritată a activității sale în acest domeniu.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite