duminică, septembrie 24, 2023
AcasăȘtiri generaleCum inspectorii s-au speriat când au văzut

Cum inspectorii s-au speriat când au văzut

Cum inspectorii s-au speriat când au văzut

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Covasna a luat măsuri drastice împotriva unei firme din judeţ care comercializa produse alimentare expirate. Amenda aplicată de autorităţi a fost în valoare de 5.000 de lei. Acestă acţiune vine ca rezultat al verificărilor efectuate de către reprezentanţii CJPC Covasna, care au constatat încălcări grave ale legislaţiei în domeniu.

Potrivit conducerii CJPC Covasna, unele din produsele analizate prezentau termenul de valabilitate depăşit cu doi ani. Aceasta este o situaţie inacceptabilă, care poate pune în pericol sănătatea consumatorilor. În plus, magazinul în care erau comercializate aceste produse a fost închis temporar, deoarece nu deţinea autorizaţia de funcţionare avizată.

SC Komano Impex SRL este firma amendată contravenţional în acest caz alarmant. Amenda în valoare de 5.000 de lei a fost aplicată motivat, în urma multiplelor încălcări constatate. Producătorul a comercializat produse cu termenul de valabilitate depăşit, a menţinut spaţii frigorifice în condiţii improprii (cu depuneri de gheaţă în exces) şi a depozitat în mod incorect produsele (îngheţată la un loc cu pui congelat, mici şi alte produse din carne). În plus, autorizaţia de funcţionare a magazinului nu era validă pentru anul 2023.

Astfel de cazuri de încălcare a legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorilor sunt extrem de grave şi trebuie sancţionate cu fermitate. Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Covasna este pregătit să acţioneze în astfel de situaţii şi să aplice amenzi proporţionale cu gravitatea faptelor constatate.

Aproape de fiecare dată când se întâmplă astfel de incidente, consumatorii ajung să sufere de pe urma neglijenţei unor comercianţi fără scrupule. Cumpărătorii trebuie să aibă încredere că produsele pe care le achiziţionează sunt în perfectă stare şi că pot fi consumate în siguranţă. Tocmai din acest motiv, instituţii precum CJPC Covasna îşi desfăşoară activitatea pentru a preveni asemenea situaţii şi pentru a proteja drepturile şi sănătatea consumatorilor.

Legea oferă consumatorilor numeroase drepturi în ceea ce priveşte achiziţionarea de produse alimentare. Acestea trebuie să fie etichetate corespunzător, să aibă termen de valabilitate în limite normale şi să fie depozitate în condiţii adecvate. În acelaşi timp, comercianţii trebuie să respecte toate cerinţele legale şi să asigure siguranţa produselor comercializate.

Este important ca aceste incidente să fie aduse la cunoştinţă publicului larg, pentru a evita consumul de produse periculoase. De asemenea, este esenţial ca fiecare consumator să fie informat şi să îşi cunoască drepturile. În situaţia în care au fost achiziţionate produse alterate, este recomandat să se contacteze cât mai repede Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor. Aceştia vor lua măsurile necesare pentru rezolvarea situaţiei şi pentru prevenirea reiterării unor astfel de incidente.

În concluzie, acţiunea Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Covasna de sancţionare a firmei care comercializa produse alimentare expirate este un pas important în protejarea sănătăţii şi drepturilor consumatorilor. Este necesară o atitudine de zero toleranţă faţă de comercianţii care încalcă legea şi pun în pericol sănătatea oamenilor. În acelaşi timp, consumatorii trebuie să fie conştienţi de drepturile lor şi să se implice în protejarea propriilor interese.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite