AcasăSănătatePoate un test de salivă prezice cea mai bună modalitate de a...

Poate un test de salivă prezice cea mai bună modalitate de a gestiona obezitatea?

Poate un test de salivă prezice cea mai bună modalitate de a gestiona obezitatea?

Noi descoperiri în lupta împotriva obezității

23 mai 2023 – Sună ca o soluție simplă la o problemă complicată: aflați ce
tip
de obezitate aveți pe baza unui test genetic de salivă efectuat o singură dată. Apoi, împreună cu medicul dumneavoastră puteți obține o idee mai bună dacă medicamentele anti-obezitate sau alte tratamente sunt mai susceptibile să funcționeze pentru dumneavoastră.

Scopul creării tipurilor de obezitate și a testului este de a crește șansele de a pierde în greutate și de a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea, față de abordarea unică pentru toți. Acesta este exact ceea ce au avut în minte cercetătorii de la Mayo Clinic când au creat patru fenotipuri ale obezității.

Experții în obezitate, care nu sunt afiliați cu cercetarea, au îngrijorări și spun ca sunt necesare studii independente pentru a verifica potențialul acestei strategii.

Această cercetare ar putea ajuta la prezicerea a ceea ce va funcționa cel mai bine pentru medicamentele populare anti-obezitate, a declarat Andres Acosta, MD, PhD, co-fondator al Phenomix Sciences, …

În ultimele decenii, obezitatea a devenit o problemă majoră de sănătate publică în întreaga lume. În SUA, de exemplu, obezitatea afectează aproximativ una din trei persoane adulte. Aceasta a contribuit la creșterea incidenței bolilor cronice precum diabetul, hipertensiunea arterială și afecțiuni cardiace.

Obezitatea poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv genetici și de mediu. Prin urmare, o abordare unică poate nu funcționează în toate cazurile. La Mayo Clinic, cercetătorii au încercat să rezolve această problemă prin crearea a patru tipuri diferite de obezitate, cunoscute sub numele de fenotipuri. Aceste fenotipuri sunt determinate pe baza mai multor factori, în special aceștia utilizând un test genetic de salivă.

Scopul fenotipurilor este de a ajuta la îmbunătățirea eficacității tratamentului pentru obezitate. Un test genetic poate oferi pacienților și medicilor informații utile despre tipul de obezitate și tratamentul cel mai adecvat pentru aceștia.

Cu toate acestea, există și sceptici. Alți experți în obezitate spun că metodele de cercetare trebuie să fie independente și să verificați potențialul acestei strategii. În timp ce testul genetic poate fi util, ar putea fi necesare și alte teste sau intervenții pentru a maximiza șansele de success.

În orice caz, progresele făcute în cercetarea obezității oferă speranțe pentru milioane de oameni afectați de această afecțiune și ar putea ajuta la reducerea încidenței bolilor cronice și a mortalității asociate.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite