luni, iunie 5, 2023
AcasăȘtiri pe orașeȘtiri CraiovaDe ce crește pofta de mâncare la persoanele obeze, chiar dacă există...

De ce crește pofta de mâncare la persoanele obeze, chiar dacă există surplus de energie în corp?

Reclamă
De ce crește pofta de mâncare la persoanele obeze, chiar dacă există surplus de energie în corp?

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică

Obezitatea a devenit o problemă majoră de sănătate publică în ultimul timp. Conform statisticilor, mai mult de unul din 10 adulți suferă de această afecțiune, iar acest număr este în creștere. Obezitatea poate crește riscul unei persoane de a dezvolta alte afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă.

Factorii care influențează dezvoltarea obezității

Există mai mulți factori care pot influența dezvoltarea obezității, dar potrivit specialiștilor, modelele alimentare și nivelurile de activitate fizică sunt factorii-cheie. De exemplu, o persoană care mănâncă alimente bogate în calorii și nu face suficient exerciții fizice este mai probabil să devină obeză.

Celulele cerebrale care stimulează apetitul

Însă, celulele cerebrale ar putea juca un rol important în această afecțiune. Conform unei noi descoperiri făcute de o echipă de cercetători din Australia, anumite celule cerebrale stimulează apetitul atunci când există un surplus prelungit de energie în organism, cum ar fi acumularea excesivă de grăsime în cazul obezității.

Descoperirea cercetătorilor australieni

Cercetătorii australieni au descoperit că aceste celule cerebrale nu numai că produc o moleculă care stimulează apetitul, dar au făcut creierul mai sensibil la această moleculă. Astfel, atunci când există un surplus de energie, creierul se va simți mai stimulat să mănânce, crescând astfel apetitul.

Studiul cercetătorilor australieni ar putea duce la dezvoltarea unor noi tratamente pentru obezitate. De exemplu, dacă cercetătorii ar putea dezvolta un medicament care să blocheze aceste celule cerebrale, ar putea reduce pofta de mâncare la persoanele obeze.

Concluzie

În concluzie, obezitatea este o problemă importantă de sănătate publică și poate duce la diferite afecțiuni cronice. Factorii-cheie care influențează dezvoltarea obezității sunt modelele alimentare și nivelurile de activitate fizică. Descoperirea făcută de cercetătorii australieni cu privire la celulele cerebrale care stimulează apetitul ar putea duce la dezvoltarea unor noi tratamente pentru obezitate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite