AcasăSănătateFDA aprobă prima pilulă antivirală pentru COVID-19

FDA aprobă prima pilulă antivirală pentru COVID-19

FDA aprobă prima pilulă antivirală pentru COVID-19

FDA a oferit aprobarea completă pentru nirmatrelvir-ritonavir (Paxlovid), folosit în tratarea pacienților adulți cu COVID-19, care sunt la risc de a dezvolta o formă gravă a bolii, a anunțat agenția joi. „Aprobarea de astăzi demonstrează că Paxlovid a îndeplinit standardele riguroase ale agenției pentru siguranță și eficacitate, și rămâne o opțiune importantă de tratament pentru persoanele cu un risc crescut de progresie către COVID-19 sever, inclusiv cele cu imunitate anterioară”, a declarat Patrizia Cavazzoni, MD, directorul Centrului pentru evaluarea și cercetarea medicamentelor al FDA, într-un comunicat de presă.

Aprobarea acestui antiviral ajută la prevenirea internării și a decesului în rândul pacienților cu risc crescut și este urmată de un aviz favorabil din partea Comitetului Antimicrobian al agenției [source]. Pentru cei care caută tratamente rapide, Paxlovid a arătat o eficacitate ridicată, reducând rata spitalizării și a deceselor în rândul pacienților cu simptome ușoare sau moderate.

Este important să menționăm că aprobarea FDA pentru nirmatrelvir-ritonavir vine la scurt timp după ce molnupiravir, un alt tratament antiviral, a primit aprobarea de urgență pentru utilizarea în tratamentul COVID-19. Cu aprobările lor, aceste medicamente oferă noi opțiuni terapeutice pentru pacienții care se confruntă cu pericolele COVID-19.

În urma acestor aprobări, va fi interesant de urmărit evoluția tratamentelor anti-COVID-19 în timp, în special cu dezvoltarea următorilor agenți patogeni care pot apărea. Cu mai multe opțiuni și cercetări în curs de desfășurare, este posibil să se găsească rapid soluții eficiente de tratament pentru COVID-19 și pentru alte boli infecțioase la care ne-am putea confrunta în viitor.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite