AcasăȘtiri generale"Cum vorbitul la telefon poate afecta sănătatea ta și cine prezintă cel...

„Cum vorbitul la telefon poate afecta sănătatea ta și cine prezintă cel mai mare risc – amenințarea începe aici”

„Cum vorbitul la telefon poate afecta sănătatea ta și cine prezintă cel mai mare risc – amenințarea începe aici”

Convorbirile lungi la telefonul mobil pot pune sănătatea inimii în pericol, arată un studiu realizat în China pe o perioadă de 12 ani. Potrivit cercetătorilor, riscul de creștere a tensiunii arteriale crește semnificativ atunci când timpul petrecut pe telefonul mobil depășește jumătate de oră pe săptămână.

Studiul, publicat în European Heart Journal – Digital Health, a arătat că subiecții care vorbesc la telefonul mobil între una și trei ore pe săptămână prezintă un risc cu 13% mai mare de hipertensiune arterială, iar cei care petrec între patru și șase ore pe săptămână în conversații telefonice pot avea un risc cu 16% mai mare.

Cercetătorii chinezi au analizat datele a peste 10.000 de subiecți, de diferite vârste și sexe, timp de 12 ani, în perioada 2004 – 2016. Aceștia au urmărit în mod regulat tensiunea arterială a participanților și au evaluat timpul petrecut vorbind la telefonul mobil.

Potrivit concluziilor studiului, expunerea prelungită la unde electromagnetice poate afecta fluxul de sânge și poate provoca un disconfort la nivelul inimii, ceea ce poate crește riscul de hipertensiune arterială și alte afecțiuni cardiace.

Impactul negativ al telefonului mobil asupra sănătății este un subiect de dezbatere de mai mulți ani și există numeroase studii care arată riscurile asociate cu utilizarea acestuia. Cu toate acestea, cercetătorii subliniază că este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma legătura dintre utilizarea telefonului mobil și hipertensiunea arterială.

În acest sens, este important să fim conștienți de timpul pe care îl petrecem vorbind la telefonul mobil și să încercăm să îl reducem la minimum. În plus, este recomandat să folosim căști pentru a diminua expunerea la unde electromagnetice și să ne monitorizăm regulat tensiunea arterială.

În concluzie, convorbirile lungi la telefonul mobil pot avea un impact negativ asupra sănătății inimii, motiv pentru care este important să fim atenți la timpul pe care îl petrecem vorbind la telefon și să luăm măsuri de prevenire a afecțiunilor cardiovasculare.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite