AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Constanța"Sindicaliștii din domeniul sănătății protestează astăzi în fața Ministerului Sănătății. Greva generală...

„Sindicaliștii din domeniul sănătății protestează astăzi în fața Ministerului Sănătății. Greva generală este programată pe 15 iunie.”

„Sindicaliștii din domeniul sănătății protestează astăzi în fața Ministerului Sănătății. Greva generală este programată pe 15 iunie.”

Sindicaliștii din Sănătate protestează împotriva Guvernului

Sindicaliștii din Sănătate protestează împotriva Guvernului pentru neîndeplinirea angajamentelor asumate de acesta. În data de 10 mai 2023, Consiliul Național al Federației Sanitas s-a reunit în ședință extraordinară și a analizat situația angajaților din Sănătate și Asistență Socială. Sindicaliștii susțin că Guvernul nu este dispus să își îndeplinească angajamentele asumate și să găsească soluții care să satisfacă salariații membri de sindicat.

Grevă de avertisment și grevă generală

În semn de protest, sindicaliștii din Sănătate au anunțat că astăzi vor picheta Ministerul Sănătății. Mai mult decât atât, au anunțat și o grevă de avertisment pentru data de 8 iunie 2023, în care vor întrerupe activitatea timp de două ore. Grevă generală este programată pentru data de 15 iunie 2023, iar sindicaliștii speră că această acțiune va determina Guvernul să își îndeplinească promisiunile făcute.

Legea 153/2017 nu este aplicată în totalitate

Sindicaliștii susțin că Legea 153/2017 nu este aplicată în totalitate. Există categorii de angajați care încă nu și-au primit drepturile salariale cuvenite, iar autoritățile nu pun suficient accent pe problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate. Conform sindicaliștilor, există o criză de personal în sistemul de sănătate, iar acest lucru afectează calitatea serviciilor medicale oferite.

Sindicaliștii solicită Guvernului să ia măsuri urgente pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate și pentru creșterea salariilor personalului din această ramură. Ei susțin că este nevoie de o atenție mai mare din partea Guvernului pentru problemele din sistemul de sănătate și că acestea trebuie rezolvate cât mai curând posibil pentru a se evita situații de genul celor întâlnite până acum.

În prezent, sindicaliștii din Sănătate se confruntă cu o situație dificilă și încearcă să își facă auzită vocea în fața Guvernului. Ei speră că protestele lor vor avea un impact pozitiv și că Guvernul va începe să ia măsuri pentru a elimina problemele din sistemul de sănătate.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite