AcasăȘtiri pe orașeȘtiri ConstanțaSe dezvoltă o tabletă care poate înlocui injecțiile cu insulină

Se dezvoltă o tabletă care poate înlocui injecțiile cu insulină

Capsula inovatoare pentru administrarea medicamentelor proteice – alternativă fără durere la injecții

O echipă de cercetători din Melbourne a dezvoltat o capsulă inovatoare care ar putea constitui o alternativă fără durere la injecțiile zilnice de insulină pentru diabetici. Prin utilizarea acestei tehnologii, administrarea de medicamente proteice ar putea fi făcută fără durere, reprezentând o îmbunătățire semnificativă pentru pacienții care necesită mai multe injecții de insulină pe zi.

Medicamentele proteice sunt utilizate în tratarea unor afecțiuni cum ar fi cancerul, bolile inflamatorii și multe altele. În general, administrarea acestor medicamente se face prin intermediul injecțiilor. Acest lucru implică disconfort, precum și costuri ridicate pentru îngrijirea sănătății. Cu toate acestea, prin utilizarea noii tehnologii dezvoltate, administrarea de medicamente proteice s-ar putea face mai ușor și mai eficient, fără costuri suplimentare.

Utilizarea capsulei inovatoare pentru administrarea insulinei

Una dintre cele mai importante utilizări ale capsulei inovatoare este în administrarea de insulina pentru pacienții cu diabet. Dispozitivul a fost conceput astfel încât să poată fi administrat oral, fără durere și fără a fi necesară o injectare. În prezent, insulina este administrată pacienților cu diabet prin intermediul unor injecții zilnice, ceea ce poate fi dureros și neplăcut. Cu această tehnologie nou dezvoltată, administrarea de insulină ar putea fi făcută mai ușor și mai convenabil pentru pacienți.

Beneficiile administrării orale a insulinului sunt multiple, inclusiv reducerea riscurilor de infectare, eliminarea disconfortului cauzat de injecții și reducerea costurilor pentru îngrijirea sănătății. Pe lângă insulina, această tehnologie ar putea fi utilizată și pentru administrarea altor medicamente proteice, cum ar fi un nou antibiotic oral care poate preveni rezistența unor bacterii periculoase.

Cum funcționează capsula inovatoare

Capsula inovatoare este învelită într-un strat de material bio-compatibil, care îi permite să ajungă în stomac sau în intestin, fără a fi descompusă. Odată ajunsă acolo, capsula se poate deschide și elibera medicamentul proteic în mod controlat. Această tehnologie nou dezvoltată reprezintă o îmbunătățire semnificativă în raport cu modalitățile de administrare tradiționale.

Concluzie

Capsula inovatoare dezvoltată de această echipă de cercetători din Melbourne oferă o soluție promițătoare pentru pacienții care necesită administrarea de medicamente proteice, cum ar fi insulină. Această tehnologie nou dezvoltată oferă o alternativă fără durere și mai eficientă la injecțiile tradiționale. Prin utilizarea capsulei inovatoare, pacienții cu diabet și ceilalți pacienți care necesită administrarea de medicamente proteice ar putea beneficia de un tratament mai eficient și mai confortabil.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite