AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Cluj NapocaPeste 1.000 de copii se nasc ANUAL cu probleme la inimă. Mulți...

Peste 1.000 de copii se nasc ANUAL cu probleme la inimă. Mulți dintre ei nu au nicio șansă în România – Ziarul Mesagerul de Sibiu

Peste 1.000 de copii se nasc ANUAL cu probleme la inimă. Mulți dintre ei nu au nicio șansă în România – Ziarul Mesagerul de Sibiu

Cei mai mulți copii cu probleme la inimă nu pot fi tratați în România

Peste 1.000 de copii se nasc anual în România cu malformații cardiace. Din păcate, capacitatea de a-i trata este limitată. Doar 800 dintre acești copii au posibilitatea de a fi tratați în Cluj și alte patru centre medicale din țară. Restul copiilor grav bolnavi trebuie să călătorească în străinătate pentru a supraviețui.

Deși 600 dintre acești copii cu malformații cardiace sunt supuși intervențiilor chirurgicale în România, alți 200 sunt tratați prin intervenții intervenționale. Însă pentru cei mai mulți, tratamentul necesar nu este disponibil în România. Ca urmare, aproximativ 120 de copii cu urgențe majore trebuie să călătorească în străinătate.

Incidența bolilor cardiace la copii este ridicată și crește în fiecare an. Deși există clinici din afara țării care se specializează în tratarea malformațiilor cardiace, costurile semnificative pe care le implică aceste tratamente devin prea mari pentru familiile afectate.

Trebuie luate măsuri pentru a îmbunătăți situația. În primul rând, este necesară o mai mare alocare de fonduri pentru tratamente medicale în cadrul sistemului de sănătate din România. Investițiile în echipamente medicale adecvate și în formarea personalului medical specializat ar putea duce la creșterea capacitații de a trata bolile cardice la copii în țara noastră.

În plus, o cooperare mai strânsă între state ar putea ajuta la rezolvarea acestei probleme. De exemplu, România ar putea coopera cu clinici din țări precum Germania și Franța pentru a obține ajutor medical și a reduce costurile suportate de familiile afectate.

Bolile cardiace la copii reprezintă o problemă importantă de sănătate publică în România și necesită soluționarea urgentă. Este necesară o investiție serioasă din partea autorităților pentru a asigura tuturor copiilor afectați acces la tratamente adecvate și eficiente.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite