AcasăȘtiri pe orașeȘtiri BrașovPeste 500 de persoane din județele Brașov, Argeș, Cluj și Giurgiu vor...

Peste 500 de persoane din județele Brașov, Argeș, Cluj și Giurgiu vor beneficia de testări gratuite pentru hepatita B și C – Informații Mureș

Peste 500 de persoane din județele Brașov, Argeș, Cluj și Giurgiu vor beneficia de testări gratuite pentru hepatita B și C – Informații Mureș

Peste 500 persoane din județele Brașov, Argeș, Cluj și Giurgiu vor beneficia de testări gratuite pentru hepatita B și C

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România organizează o campanie de testare gratuită pentru hepatita B și C, în cadrul unei inițiative europene, pentru a promova accesul la tratament al pacienților cu aceste afecțiuni.

În perioada următoare de două săptămâni, peste 500 de persoane din județele Brașov, Argeș, Cluj și Giurgiu vor beneficia de testări gratuite. Aceste screening-uri pot ajuta la diagnosticarea timpurie și la prevenirea progresiei bolii cronice de ficat, informează asociația într-un comunicat de presă.

Această inițiativă vine în contextul în care hepatitele cronice B și C sunt una dintre principalele cauze de ciroză hepatică și de cancer hepatic în România. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 1,5-2 milioane de persoane sunt infectate cu virusul hepatitei C și aproximativ 3,6 milioane cu virusul hepatitei B în România.

Deși există tratamente eficiente care pot ajuta la prevenirea complicațiilor și la reducerea riscului de deces, accesul la acestea rămâne dificil în multe țări, inclusiv în România. Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România face apel la autorități să adopte măsuri concrete pentru a facilita accesul pacienților la tratamentele necesare.

Organizația subliniază faptul că hepatitele B și C sunt boli cronice, ce pot fi asimptomatice în fazele incipiente, motiv pentru care depistarea precoce prin testari regulate poate face diferența.

În cadrul campaniei, peste 500 de persoane vor beneficia de testări gratuite. Participarea la aceste screening-uri poate fi făcută pe baza unei programări, iar mai multe informații pot fi găsite pe site-ul asociației.

În contextul preocupărilor legate de sănătatea publică și accesul la tratament, campania de testare gratuită este o inițiativă importantă care poate contribui la prevenirea bolilor cronice și la îmbunătățirea stării de sănătate a populației.

În concluzie, campania de testare gratuită pentru hepatita B și C organizată de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România este o inițiativă importantă pentru promovarea accesului la tratamente eficiente și prevenirea complicațiilor grave. Prin testarea timpurie, putem preveni progresia bolii cronice de ficat și putem spori speranța de viață a pacienților. Este important ca autoritățile să acorde atenție acestei probleme de sănătate publică și să ia măsuri concrete pentru a facilita accesul la tratamentele necesare.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite