
[ad_1]
Dacă este consumat în cantități mari, eritritolul, un îndulcitor cu zero calorii, poate cauza apariția cheagurilor de sânge care duc la accidente vasculare sau atacuri de cord, potrivit unui studio publicat în Nature Medicine.
Eritritolul este un înlocuitor al zahărului care are 70% din puterea de îndulcire a acestuia dar numai 6% din caloriile sale: 0.24 calorii per gram versus 4 calorii per gram în cazul zahărului, scrie europafm.ro
Persoanele cu factori de risc pentru bolile de inimă, precum diabetul, au fost de două ori mai susceptibile de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral dacă aveau niveluri ridicate de eritritol în sânge, arată un studiu publicat în revista Nature Medicine.
Potrivit cercetătorilor, substanța înlesnește coagularea trombocitelor din…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: www.jurnalulolteniei.ro
Autor: Jurnalul Olteniei