AcasăȘtiri generaleAditivii din cârnați și alte produse din carne ar putea crește riscul...

Aditivii din cârnați și alte produse din carne ar putea crește riscul de diabet tip 2

[ad_1]

Aditivii din carnea procesată, cum ar fi cârnații sau șunca, ar putea crește riscul de diabet de tip 2, arată un nou studiu al cercetătorilor francezi, potrivit FOX News.

Carnati și alte produse din carne. FOTO Shutterstock

Carnati și alte produse din carne. FOTO Shutterstock

Concluziile acestui studiu au fost publicate recent în PLOS Medicine.

Studiul a luat în considerare date de la peste 104.000 de participanți și a vizat perioada din 2009 până în 2021. Participanții au declarat singuri cât de mulți nitriți au consumat.

S-a constatat că cei care au consumat aditivii alimentari (cu nitriți) au avut un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2.

Autorii cercetării speră ca acest studiu să fie replicat și în rândul altor populații și spun că și-ar dori ca rezultatele cercetării lor să aducă mai multe reglementări privind…

Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: adevarul.ro
Autor:

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite