AcasăTerapiiPsihologieBariere comune în căutarea tratamentului pentru dependență și cum le putem depăși

Bariere comune în căutarea tratamentului pentru dependență și cum le putem depăși

Bariere comune în căutarea tratamentului pentru dependență și cum le putem depăși

Cum să depășiți barierele în tratarea tulburării de consum de substanțe

Substanța de utilizat tulburare (SUD) afectează milioane de americani. Se estimează că doar aproximativ 10% primesc tratament adecvat. Există mai multe motive, adesea în combinație, pentru care oamenii evită să caute ajutorul necesar în tratarea dependenței. Aceste bariere în tratament diferă de la o persoană la alta, dar multe împărtășesc cel puțin una dintre aceste provocări comune.

Negarea

Mulți oameni cu SUD au dificultăți în a-și admite că ar putea avea nevoie de ajutor. Unii vor insista: „Pot să mă las de utilizare singur.” Negarea condiției lor poate indica faptul că nu își dau seama că comportamentul lor poate provoca daune corpului, relațiilor, locurilor de muncă sau altor aspecte ale vieții lor.

GoodTherapy | Negarea dependenței de droguri

Lipsa cunoștințelor despre resurse

Majoritatea pacienților nu sunt conștienți de resursele sau serviciile de sănătate mintală disponibile, care îi pot ajuta să navigheze în tratarea dependenței…

Tratarea tulburării de consum de substanțe este o provocare semnificativă pentru mulți americani. Din diverse motive, foarte puțini caută ajutor sau primesc tratament adecvat pentru dependența lor. În această lucrare, vom explora două dintre cele mai comune bariere în tratament – negarea și lipsa cunoștințelor despre resurse – și vom oferi soluții și sugestii pentru a depăși aceste obstacole.

Negarea – O provocare des întâlnită

Pentru mulți oameni cu dependențe de substanțe, negarea este o barieră majoră în căutarea ajutorului. Aceștia pot crede cu tărie că vor putea învinge dependența pe cont propriu. Cu toate acestea, negarea depinde adesea de lipsa conștientizării asupra efectelor distructive ale comportamentului lor.

Este important să înțelegem că dependența de substanțe este o boală și că oprirea utilizării de unul singur poate fi extrem de dificilă. Persoanele cu dependențe pot experimenta simptome de retragere severe sau pot dezvolta o dependență fizică sau psihologică, ceea ce face dificilă renunțarea pur și simplu la substanță.

Pentru a depăși negarea, este esențial ca persoanele cu dependențe să primească sprijin și să se educe despre natura bolii lor. Terapia individuală și de grup, alături de programele de suport, pot ajuta pacienții să își confrunte dependența și să înțeleagă impactul negativ pe care acesta îl poate avea asupra vieții lor.

Lipsa cunoștințelor despre resursele disponibile

O altă barieră comună în căutarea tratamentului pentru dependență este lipsa cunoștințelor despre resursele disponibile. Mulți pacienți nu știu care sunt opțiunile de tratament sau serviciile de sănătate mintală care îi pot ajuta să facă față dependenței.

Este important să existe o educație mai bună în această privință, atât pentru pacienți, cât și pentru membrii comunității și profesioniștii din domeniul sănătății. Să fim mai la curent cu aceste resurse și să asigurăm accesul la ele poate face diferența în viața cuiva care luptă cu dependența.

Există numeroase resurse disponibile, inclusiv centre de tratament specializate, servicii de consiliere și terapie individuală sau de grup, programe de reabilitare și suport comunitar. Pentru a depăși lipsa cunoștințelor, este important ca pacienții și familiile să caute informații despre resursele disponibile în comunitatea lor și să solicite ajutor de la profesioniști calificați.

Tratarea tulburării de consum de substanțe poate fi dificilă, dar nu este imposibilă. Prin educarea noastră și prin sprijinirea celor care luptă cu dependența, putem crea o lume mai sănătoasă și ajuta oamenii să își recâștige controlul asupra vieții lor.

Concluzie

Este important să recunoaștem că tratarea tulburării de consum de substanțe este o provocare semnificativă și că există multe bariere care împiedică oamenii să caute ajutor. Negarea și lipsa cunoștințelor despre resurse sunt doar două dintre aceste obstacole comune.

Pentru a depăși aceste bariere, este nevoie de educație, sprijin și acces la resurse și servicii adecvate. Este important ca pacienții și familiile să se informeze despre opțiunile de tratament disponibile și să caute sprijin de la profesioniști calificați.

Nu trebuie să luptăm singuri împotriva dependenței. Prin obținerea ajutorului de care avem nevoie, putem învăța să ne confruntăm cu dependența și să ne recâștigăm controlul asupra vieții noastre.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite