Acasă Știri generale În cadrul Centrului Medical Speranța, dr. Lucia Florescu – medic pneumolog cu competențe în somnologie, îi ajută pe cei care suferă de boala somnului să se odihnească noaptea.

În cadrul Centrului Medical Speranța, dr. Lucia Florescu – medic pneumolog cu competențe în somnologie, îi ajută pe cei care suferă de boala somnului să se odihnească noaptea.

0


Interviu cu dr. Lucia Florescu – medic primar pneumolog, competență endoscopie bronșică și somnologie cu o vastă experiență atât în România cât și în Franța

Ziarul Sănătatea: Doamna doctor ce este somnologia?
Dr. Florescu: “Somnologia este știința care se ocupă de studiul științific al somnului. Medicina somnului este o supraspecializare medicală care se ocupă de diagnosticul și tratamentul disfuncțiilor și bolilor somnului. Este o ramură interdisciplinară, fiind implicate cel puțin 8 specialități medicale primare: neurologie, pneumologie, psihiatrie, ORL, medicina muncii, chirurgie, cardiologie, pediatrie.
În România, un medic din oricare din specialitățile de mai sus (plus medicina de familie) poate urma cursul de 1 an pentru a deveni specialist în medicina somnului sau…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: ziarulsanatatea.ro
Autor: admin