[ad_1]
Fructele sunt necesare într-un regim alimentar corect, datorită aportului bogat de fibre, vitamine și antioxidanți, pe lângă fitonutrienții atât de importanți sănătății. Iarna, însă, varietatea fructelor de sezon scade, de aceea o variantă bună de a suplimenta cantitatea de fibre zilnică necesară sunt fructele uscate. Potrivit doc.ro, acestea sunt obținute prin eliminarea conținutului de apă prin deshidratare naturală (uscarea la soare) sau cu ajutorul unor sisteme speciale de deshidratare rapidă. Acestea sunt o alternativă excelentă pentru gustări și pentru suplimentarea aportului de fibre pe timpul iernii, precum și o sursă constantă de vitamine și antioxidanți.
De exemplu, prunele, caisele, stafidele, curmalele și merișoarele sunt câteva exemple de fructe uscate des întâlnite în comerț…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: cugetliber.ro
Autor: