[ad_1]
Prof.dr. Răzvan Socolov, medic primar la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, susține că există încă mai multe beneficii decât riscuri pentru a menţine în alimentaţie sarea iodată, dar şi ideea că aceasta este mai degrabă o falsă temă, când în discuţie ar trebui adus consumul mult prea mare de sare în general, informează Ziarul de Iași.
Reacția vine în contextul discuţiilor din Parlamentul României legate de eliminarea iodului din sarea alimentară.
„Este bine că punem în discuţie importanţa iodului în alimentaţie. Ar fi util şi dacă s-ar face o campanie contra utilizării excesive a sării, ceea ce din păcate se întâmplă în preparate de tip fast-food, în conserve şi în alimente semi preparate. Sunt grupe de risc la care sarea iodată ar fi bine de menţinut, şi zone…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: www.jurnalulolteniei.ro
Autor: Jurnalul Olteniei