Acasă Știri generale Studiu: Tipul de cancer care ar putea fi depistat cu trei ani înainte să se instaleze, doar prin controlul greutății și al glicemiei | Boli şi tratamente, Sănătate

Studiu: Tipul de cancer care ar putea fi depistat cu trei ani înainte să se instaleze, doar prin controlul greutății și al glicemiei | Boli şi tratamente, Sănătate

0


Cancerul pancreatic ar putea fi depistat cu până la trei ani mai devreme dacă oamenii și-ar verifica greutatea și glicemia în mod constant, spun experții.

An de an, cancerul pancreatic face peste 95.000 de victime în Europa și are o rată de mortalitate mare, speranța de viață, după aflarea diagnosticului, fiind mai mică de cinci luni.

Potrivit unui studiu elaborat la care au participat peste 40.000 de oameni, efectuat în Marea Britanie, cancerul pancreatic ar putea fi depistat cu trei ani mai devreme. Studiile au demonstrat că persoanele aflate în stadii incipiente ale acestui tip de cancer dezvoltă o glicemie anormal de mare și pierd în greutate.

Ce au descoperit specialiștii despre cancerul pancreatic, unul dintre cele mai răspândite tipuri de cancerIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 10)

Cercetătorii sunt de părere că dacă oamenii și-ar monitoriza…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.unica.ro
Autor: Unica.ro