Acasă Știri pe orașe Știri Constanța Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România avertizează: „O parte dintre medicamentele fabricate în ţară riscă să dispară în curând de pe piaţă”

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România avertizează: „O parte dintre medicamentele fabricate în ţară riscă să dispară în curând de pe piaţă”

0


PRIMER, care reunește cele mai importante 19 situri de fabricație de medicamente din țară, atrage atenția asupra situației critice cu care se confruntă fabricile de medicamente din țară. Potrivit reprezentanților Patronatului, fabricile ar putea fi nevoite să sisteze producția anumitor medicamente fabricate local. Cauza ar fi creșterea explozivă a costurilor cu utilitățile, materiile prime și materialele utilizate în producția de medicamente, mai mari chiar și cu 300 la sută, față de anul trecut.

O parte din medicamentele fabricate în tară riscă să dispară în curând de pe piață, deoarece fabricile de medicamente ar putea fi nevoite să oprească producția acestora, ca urmare a exploziei prețurilor, chiar și cu 300 la sută față de anul trecut, la utilități, materii prime și materiale necesare…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: stiri.litoraltv.ro
Autor: O J