Acasă Știri pe orașe Știri Cluj Napoca Ministerul Sănătății, despre focarul de infecţii de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş: „pacienții aveau multiple patologii”

Ministerul Sănătății, despre focarul de infecţii de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş: „pacienții aveau multiple patologii”

0


Ministerul Sănătăţii a transmis în această dimineață, precizări despre decesele provocate de infecțiile nosocomiale la Târgu Mureş şi Cluj-Napoca, după ce premierul Nicolae Ciucă a cerut în şedinţa de guvern informaţii despre infecțiile nosocomiale din spital.

Potrivit comunicatului emis de minister, pacienții „care au decedat aveau multiple patologii și spitalizări cu durată mare în secția de terapie intensivă”.

Ministerul Sănătății a fost informat în data de 14 octombrie 2022, la ora 16.00 despre existența unui focar infecțiile asociate asistenței medicale (IAAM) cu 6 cazuri, din care 5 s-au soldat cu deces, începând din data de 8 octombrie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dispus deplasarea imediată a secretarului de stat Adriana Pistol la Târgu Mureș…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.stiridecluj.ro
Autor: