Acasă Știri pe orașe Știri Iași Medicii avertizeaza: copii cu viroze și infecții respiratorii fac forme severe și ajung la insuficiență respiratorie sau au nevoie de oxigen – 7est.ro

Medicii avertizeaza: copii cu viroze și infecții respiratorii fac forme severe și ajung la insuficiență respiratorie sau au nevoie de oxigen – 7est.ro

0


Unitățile de primiri urgențe și camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie sunt pline de copii cu viroze și infecții respiratorii. În acest sezon, însă, s-a observat o particularitate a acestora.

Mai exact, unii dintre copii fac forme severe și ajung la insuficiență respiratorie, Alții au nevoie de oxigen. Medicii spun că acesta este doar începutul și se așteaptă la un sezon gripal extrem de agresiv, pentru că virusul circulă mult mai repede și îi afectează îndeosebi pe copii.

Vestea bună este că anul acesta începe mai devreme campania de vaccinare. Deja, medicii de familie au primit o parte din totalul serurilor solicitate și au anunțat că, de săptămâna viitoare, vor începe să vaccineze persoanele care fac parte din categoriile de risc.

Este vorba de cei care au boli cronice,…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.7est.ro
Autor: Eva MIRON