Acasă Știri pe orașe Știri Craiova Polixenia Stancu, singurul medic oncopediatru din Dolj, cea care a tratat mii de copii bolnavi de cancer timp de 50 de ani a împlinit astăzi 76 de ani! La mulți ani, doamna profesoară!

Polixenia Stancu, singurul medic oncopediatru din Dolj, cea care a tratat mii de copii bolnavi de cancer timp de 50 de ani a împlinit astăzi 76 de ani! La mulți ani, doamna profesoară!

0


Polixenia Stancu este șefa Compartimentului de Oncolediatrie de la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Secția dispune de acum de 15 paturi, în fiecare lună, medicul tratează zeci de cazuri. Lucrează în această Secție de Pediatrie din 1979. N-a gândit vreo clipă să renunțe deoarece își face meseria cu pasiune

„Am avut tot timpul o slăbiciune pentru cazurile complicate, dorinţă de a vindeca, de a vedea copiii zâmbind“, a spus prof. univ. dr. Polixenia Stancu.
În preajma micilor ei pacienți, fața serioasă i se transformă, iar zâmbetul o transformă într-o altă femeie. Se bucură de fiecare dată când copiii o țin de mână și îi spun că o iubesc. Recunoaște însă că o dor întrebările precum „când plec acasă” sau „când mă fac bine”. De multe ori, evită să…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: ziarulsanatatea.ro
Autor: admin