Compuși găsiți în vin, folosiți în lupta împotriva COVID-19

O revizuire a unor studii internaționale, recent publicată în Jurnalul Internațional de Științe Biologice, arată că taninurile, compuși vegetali regăsiți în general în ceaiuri, vin sau fructe, pot fi folosiți ca agenți terapeutici împotriva COVID-19, pentru limitarea propagării bolii.
Taninurile, compuși polifenoli derivați din lemn, frunze, rădăcini, fructe sau semințe provenite de la diverse plante, se clasifică în taninuri condensate (includ catechine, procianidine și proantocianidine), hidrolizabile, florotsnini și taninuri complexe. Cantități mari de tanin sunt găsite în general în mere, rodii, struguri, mure sau zmeură. În ceea ce privește taninurile din struguri, adesea analizate de cercetători, acestea sunt în general condensate și reprezintă aproximativ 4% din…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.romedic.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare