[ad_1]
În afară de îngheţată, vara abia aşteptăm să mâncăm porumb fiert sau copt. Porumbul, pe lângă faptul că este delicios, este sursă bogată de vitamine, minerale şi fibre şi oferă mai multe beneficii pentru sănătate.
Substanţele nutritive pe care porumbul le conţine sunt: vitaminele B şi C, fibre, proteine, magneziu şi potasiu, dar şi doi antioxidanţi importanţi pentru vedere şi piele – zeaxantina şi luteina. În plus, porumbul oferă o cantitate mare de fibre dietetice de care ai nevoie împreună cu alţi carbohidraţi complecşi asimilaţi din alte alimente, care sunt surse excelente de energie. Foarte important este faptul că porumbul nu conţine gluten! Porumbul poate fi mâncat în orice moment din zi, mai ales când ai poftă de o gustare. Dacă şi ţie îţi place să mănânci porumb fiert sau…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: www.gds.ro
Autor: Magda Dragu