Agenţia naţională pentru securitatea sanitară a alimentaţiei, mediului şi muncii (Anses) din Franţa confirmă existenţa unei asocieri între riscul de cancer colorectal şi expunerea la nitraţi şi nitriţi, în special prin intermediul cărnii procesate.
Într-un aviz al agenţiei franceze, se recomandă reducerea expunerii la aceste substanţe prezente în alimente, transmite Agerpres. Reprezentanţii Anses spun că analiza datelor din studiile ştiinţifice publicate pe această temă „se alătură clasificării Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului (CIRC)”.

Mezelurile, cele mai periculoase

CIRC, care face parte din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a clasificat în 2015 carnea procesată, în special mezelurile, drept cancerigene (categoria 1). Acestea ar favoriza, printre altele,…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.gds.ro
Autor: Anda Simion

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare