Inflamația slăbește mirosul și poate fi responsabilă pentru anosmia produsă de COVID-19

Anosmia, tradusă clinic prin pierderea mirosului, este un simptom frecvent asociat cu COVID-19, care poate scădea marcat calitatea vieții unei persoane, făcând dificilă gustarea alimentelor și detectarea pericolelor din mediul înconjurător. În timp ce efectele anosmiei cauzate de SARS-CoV-2 sunt bine cunoscute, mecanismele biologice care stau la baza afecțiunii rămân incomplet cunoscute de oamenii de știință. Într-un studiu publicat în JAMA Neurology de cercetătorii de la Johns Hopkins Medicine, aceștia afirmă că pierderea mirosului este mai degrabă o consecință a inflamației care apare atunci când sistemul imunitar al organismului răspunde la infecția cu SARS-CoV-2, decât o acțiune directă a virusului.
Cheng-Ying Ho, autor principal al studiului și profesor de patologie la Școala…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.romedic.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare