Merișoarele, cunoscute popular și că „insulina verde”, sunt consumate de cel puțin 400 de ani, prima referință istorică a lor fiind într-o carte despre triburile amerindiene. Fructele de merișor sunt bogate în antioxidanți, recunoscuți că și apărători ai organismului în lupta cu radicalii liberi, conțin vitamine și minerale, fiind considerate unele dintre cele mai sănătoase din lume. În ele se regăsesc provitamina A, vitaminele B1, B2, C, minerale, precum fosfor, potasiu, calciu, tanini, fibre alimentare, flavonoide, saponine, acizi grași esențiali și nu numai.

În merișoare se găsește proantocianidina, un antioxidant de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. Acesta inhibă creșterea celulelor canceroase, iar o cură din sucul lor poate fi un bun tratament complementar….

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.ziarulevenimentul.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare