[ad_1]
Tradiţia pascală de vopsire a ouălor presupune cumpărarea unei cantităţi mai mari de ouă, pe care nu o vom consuma atât de repede. De aceea, este necesar să ne asigurăm că alegem de la bun început ouă cât mai proaspete, înainte de a le colora.
Un simplu test pe care îl poate face oricine în casă ne ajută să vedem dacă oul este proaspăt sau stricat.
„Ştiaţi că ouăle stricate (rele) plutesc la suprafața apei?
Dacă trebuie să testăm prospețimea ouălor, le vom pune într-un pahar cu apă rece. Cu cât oul este mai proaspăt, cu atât el se va scufunda mai repede. Atunci când nu se respectă condițiile de depozitare, ouăle vor pluti la suprafața apei, indicându-ne că el trebuie aruncat„, este mesajul transmis de cercetătorul român Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: www.stiridecluj.ro
Autor: