Consumul zilnic excesiv de cafea poate crește riscul de glaucom de mai mult de trei ori la persoanele care au predispoziție genetică la presiune oculară mai mare, potrivit unui studiu internațional.

Glaucomul reprezintă un grup de tulburări oculare caracterizate prin afectarea progresivă a nervului optic (adesea, dar nu întotdeauna, asociată cu creșterea presiunii oculare) care poate duce la pierderea ireversibilă a vederii. Glaucomul este a doua cea mai frecventă cauză de orbire la nivel mondial; boala poate apărea la orice vârstă, dar este de 6 ori mai frecventă în rândul persoanelor de peste 60 de ani.

La majoritatea oamenilor, cauza glaucomului nu este cunoscută (glaucom primar). Când se cunoaște cauza bolii, se numește glaucom secundar. Cauzele glaucomului secundar…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: doc.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare