Fructele de pădure, citricele, ardeii și țelina sunt printre cele mai eficiente în prevenirea declinului cognitiv, arată un nou studiu. Dacă ai nevoie de un alt motiv pentru a te bucura de fructe și legume, ia în considerare acest lucru: produsele colorate te pot ajuta să îți menții creierul tânăr. 

Cercetarea, publicată pe 28 iulie în revista Neurology, a constatat că persoanele care au consumat aproximativ 600 de miligrame (mg) de flavonoide pe zi prezintă un risc de declin cognitiv cu 20% mai mic decât cele care au consumat doar 150 mg. Afinele, de exemplu, au aproximativ 164 mg de antociani – care este un tip de flavonoid – per porția de 100 de grame. Ardeii au aproximativ 5 mg de flavone, care este un alt tip, per porția de 100 de grame.

Declinul cognitiv este asociat cu…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: doc.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare