Preparat specific bucătăriei româneşti, borşul de putină este un remediu terapeutic extraordinar pentru o serie de afecţiuni la care medicamentele moderne dau gres de multe ori. Puterea terapeutică a borșului vine și de la drojdia de bere care ajută fermentația, ingredient care contine vitaminele din complexul B, vitaminele D si H (biotina), enzime, minerale în forme ușor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate, seleniu, dar, mai ales, crom.

Borsul este foarte bogat în enzime. În Bucovina, înainte de intrarea în post, toate vasele și tacâmurile sunt clătite cu borș și apoi binecuvântate, semn că borșul este și un dezinfectant.

Nutriţioniştii recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Dacă vreţi să fiţi în…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.ziarulevenimentul.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare