Nu mai puţin de 12 E-uri într-un singur sortiment de crenvurşti – asta au arătat analizele făcute de specialişti.

 

În plus, tipurile de aditivi au crescut cu 130%, arată analizele.

E-urile din crenvurștii de pui s-au menținut, în România, la același nivel din anul 2009, dar aditivii și cantitatea de sare, în schimb, au crescut.

InfoCons a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip crenvurști de pui în perioada 2009 – 2022.

„Opt din 10 mărci de crenvurşti pentru copii ar trebui să nu fie folosite pentru hrana acestora”, a spus Costel Stanciu, de la Asociaţia Pro consumatori, vineri, la Antena 3.

În total, pe parcursul anilor, 90 de produse tip crenvurști de pui au făcut obiectul studiilor.

În ceea ce privește conținutul de aditivi alimentari, s-a constatat o…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.mesageruldesibiu.ro
Autor: Budescu Cezar

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare