
Chefirul este campionul lactatelor fermentate, deosebit de sănătos și savuros. În multe diete și meniuri sănătoase, chefirul deține un loc de frunte și este considerat un aliment complex, care poate preveni apariția cancerului.
Chefirul sau kefirul este un lapte fermentat cu ajutorul unor granule complexe, care conțin drojdii și bacterii benefice. Spre deosebire de iaurt, care conține un număr redus de fermenți lactici, chefirul este mult mai bogat în acizi și bacterii benefice pentru organism. Un studiu din anul 2019, realizat în Marea Britanie, a descoperit în chefir nu mai puțin de 16 tipuri de bacterii bune, majoritatea din genul Lactobacilus și Lactococcus.
Cum se obține chefirul
:contrast(8):quality(75)/https://static.unica.ro/wp-content/uploads/2022/03/granule-de-chefir-si-modul-de-preparare.jpg)
Chefirul ca băutură este un lapte fermentat originar…
Citește aici tot articolul
Articol publicat pe: www.unica.ro
Autor: Stanila Adina