Uleiul de ricin este obtinut prin presarea la rece a semintelor de ricin, care provin de la planta cu acelasi nume. Acest ulei vegetal este incolor ori are o nuanta pala de galben.

 

Uleiul de ricin este folosit in industria cosmetica, in industria farmaceutica si la fabricarea vopselurilor ori a maselor plastice.

[{ads-medicina-alternativa-first}]

Originar din Africa si India, uleiul de ricin si-a castigat popularitatea in intreaga lume datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, antibacteriene si nu numai. Uleiul de ricin este folosit pentru tratarea unor afectiuni, dar si pentru infrumusetarea pielii, a parului si a unghiilor.

In Antichitate, egiptenii, chinezii si persii foloseau uleiul de ricin pentru aprinderea lampilor, dar si pe post de balsam sau unguent. Apoi, in Evul Mediu uleiul…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: doc.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare