AcasăȘtiri pe orașeȘtiri TimișoaraAsigură servicii medicale egale pentru refugiații ucraineni, ca și pentru asigurații din...

Asigură servicii medicale egale pentru refugiații ucraineni, ca și pentru asigurații din România!

Asigură servicii medicale egale pentru refugiații ucraineni, ca și pentru asigurații din România!


Reactualizat la:

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) informează că cetățenii refugiați din Ucraina beneficiază de servicii medicale fără a plăti contribuția la asigurările de sănătate.

Scris de Oana Bocănici

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) informează că cetățenii refugiați din Ucraina beneficiază de servicii medicale fără a plăti contribuția la asigurările de sănătate.

Refugiații ucraineni au acces la servicii medicale în România fără contribuție la asigurările de sănătate

Introducere

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a emis un comunicat prin care anunță că cetățenii refugiați din Ucraina beneficiază de servicii medicale în România fără a plăti contribuția la asigurările de sănătate. Această măsură este menită să ofere sprijin și să asigure accesul la asistență medicală pentru acești refugiați care se află într-o situație de vulnerabilitate.

Detalii despre măsura adoptată

Conform comunicatului emis de CNAS, cetățenii refugiați din Ucraina care se află în România pot beneficia de servicii medicale gratuite, fără a fi nevoiți să plătească contribuția la asigurările de sănătate. Această excepție se aplică pe perioada războiului din Ucraina și a crizei umanitare în care se află acești refugiați. Prin această măsură, CNAS își manifestă solidaritatea și implicarea față de situația acestor persoane vulnerabile.

De asemenea, CNAS reamintește că refugiații ucraineni pot accesa sistemele de asistență medicală din România prin intermediul cardului european de asigurări sociale de sănătate (EHIC), precum și prin furnizarea de servicii medicale de urgență prin intermediul serviciilor de urgență.

Impactul măsurii

Acordarea serviciilor medicale gratuite pentru cetățenii refugiați din Ucraina demonstrează deschiderea și implicarea României în sprijinirea acestor persoane care se confruntă cu dificultăți majore în țara lor de origine. Această măsură va contribui la asigurarea accesului la asistență medicală de calitate și va oferi un suport vital pentru refugiații care au nevoie de îngrijire medicală în timpul crizei actuale.

Concluzii

Decizia CNAS de a permite cetățenilor refugiați din Ucraina să beneficieze de servicii medicale gratuite în România fără a plăti contribuția la asigurările de sănătate arată empatie și responsabilitate socială. Această măsură este esențială pentru protejarea sănătății și bunăstării acestor persoane vulnerabile într-o perioadă dificilă. România continuă să furnizeze sprijin și să își manifeste solidaritatea față de ceea ce se întâmplă în Ucraina, reconfirmând statutul său de țară gazdă care aduce un ajutor real și eficient pentru cei aflați în nevoie.

Sursă imagine: www.tion.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite