Ciupercile oferă numeroase beneficii corpului şi creierului. Unele sunt cunoscute la nivel larg, de exemplu, faptul că sunt benefice pentru sistemul nervos datorită conţinutului de vitamine B. Mai multe studii au arătat că un consum regulat de ciuperci, de aproximativ 300 de grame săptămânal, poate reduce riscul de afectare cognitivă uşoară la persoanele vârstnice. Acest beneficiu derivă din faptul că majoritatea ciupercilor conţin un antioxidant şi antiinflamator numit ergotioneina, o substanţă pe care organismul uman nu o poate sintetiza. Însă ciupercile sunt utile şi în prevenirea cancerului şi pentru stimularea memoriei şi a capacităţii de învăţare. Iată mai jos cinci beneficii mai puţin cunoscute ale consumului de ciuperci.


Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: clicksanatate.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare