Acasă Știri generale Dr. Gina Ciolan, pneumolog: „Chiar dacă este o boală cronică, pacienţii care suferă de astm sever pot avea perioade lungi de timp fără simptomatologie“

Dr. Gina Ciolan, pneumolog: „Chiar dacă este o boală cronică, pacienţii care suferă de astm sever pot avea perioade lungi de timp fără simptomatologie“

0Campania pune la dispoziţia pacienţilor platforma www.eastmsever.ro, ca parte integrantă din Campania Naţională de Informare şi Educare “RESPIR” (www.viatacuastm.ro).

 

Astmul sever reprezintă o problemă de sănătate publică din cauza costurilor directe şi indirecte şi a riscului asupra vieţii pacientului. Este o formă distinctă a bolii, cu un impact deosebit asupra calităţii vieţii pacienţilor, fiind imprevizibilă şi manifestându-se diferit de la o persoană la alta.

 

Pentru că pacienţii cu astm sever se confruntă cu mai multe episoade de exacerbări şi au nevoie de acces la îngrijiri medicale şi tratament la timp, am stat de vorbă cu doamna Dr. Gina Ciolan, medic primar pneumolog, care ne-a explicat ce simptomatologie implică această boală.

 

Care sunt simptomele…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: adevarul.ro
Autor: